BLOGGER TEMPLATES AND Tagged Layouts »

lauantai 3. marraskuuta 2012

Marry once, party twice!


Meidän molempien unelmahäät (jotka itse asiassa kehitettiin viime vuoden kesällä Italian lomareissulla) olis ollu seuraavanlaiset: Lähdetään Ranskaan tai Italiaan meidän molempien perheiden ja parhaiden ystävien kanssa, vuokrataan joku vanha, kaunis ihana linna, mennään siellä naimisiin ja syödään linnapihalla illallista. Olin katsellut jo vaikka minkälaisia linnoja silmät kiiluen ja kysynyt jopa muutamasta hintoja.(btw, ei ollu ihan mahdottomia hintoja vaikka ensin pelkäsinkin että tarjoukset olisi lähinnä miljonääreille sopivia). J naureskeli ja kiusasi mua pilke silmäkulmassa että ai pitää neidin ihan oma linna saada... ;) No, innoissaan sekin oli ideasta kunnes koko homma lässähti kerralla kasaan. Olin tästä hetken aikaa suhteellisen katkera.. Lässähdyksen syy on se, että Ranskassa tai Italiassa ei voi mennä naimisiin virallisesti, vaan että avioliitto pitää virallistaa vielä Suomessa maistraattimeiningillä. Ei kumpikaan haluttu sitten mitään feikkivihkimistä ja maistraattia sen jälkeen, joten haudattiin yhteistuumissa koko homma :( Tarkistin vielä, niin edes oman papin raahaaminen paikalle ei olisi muuttanut asiaa. Muutamia muitakin maita selvitin mutta mikään ei tuntunut siltä oikealta enää noiden kahden jälkeen.



Kuitenkin idea linnahäistä oli syöpynyt mun kalloon sen verran tehokkaasti, että mietin, miten saada sama intiimi fairy tail princess -tunnelma aikaan Suomessa. Vanajanlinnat ja muut eivät kuitenkaan ihan olleet sitä mitä etsin, vaikka tosi ihania nekin. Olin jo epätoivon rajamailla, kunnes löysin täydellisen paikan, J piti siitä myös ja nyt meidän hääkonsepti on niin meidän näköinen, ettei pieni linnafiasko haittaa enää yhtään :)

Meidän häät:

Vihkikirkon valinta oli aika helppo. Helsingin Vanha Kirkko on mun mielestä Suomen kaunein kirkko, ja J:llä ei ollut erityisiä kirkkotoiveita, joten sormet ristissä toivottiin että saadaan oikealle päivälle edes jokin aika. Mutta meille kävi ihan mieletön tuuri, sillä saatiin meidän ykköstoiveaika!! Jos Vanha Kirkko -suunnitelma olisi mennyt penkin alle, oli meillä myös varasuunnitelma, nimittäin vihkiminen juhlapaikalla.




Koska alun perin oli tarkoitus järjestää häät ihan vain perheen ja parhaimpien ystävien kesken, lähdettiin noudattamaan samaa kaavaa uuden suunnitelman kanssa. Kaava kuitenkin hieman levisi, ja nyt on lähisukukin listalla ;) (hieman helpompi kutsua Suomeen kun esim. Ranskaan) :D Jotenkin kuitenkin harmitti, että kavereiden kanssa ei tulisi sitten juhlittua oikein ollenkaan... Meistä ei J:n kanssa kumpikaan ole myöskään mitenkään erityisen bilehenkisiä, joten ei haluttu ympätä sukuhäitä ja kaveriporukan juhlia samaan pakettiin. Niinpä ratkaistiin homma seuraavasti: vietetään perheen, lähisuvun ja rakkaimpien ystävien kanssa intiimit ravintolahäät aikuisten kesken (jep, ei siis lapsia), hyvää ruokaa ja juomaa, keretään jutella oikeasti vieraiden kanssa ja nauttia hyvästä seurasta, kerrankin kun on saatu tällainen porukka kasaan. Vieraslistaa laskeskellessani sain maaräksi about 50. Paikaksi valikoitui Särkänlinnan Piper-sali, jossa on ihana linnapiha, kaunis juhlatila ja mahtavaa ruokaa <3 Tuosa linnapihalla siis olisi onnitunut vihkiminenkin mitä loistavimmin :)






Tämän jälkeen vietetään seuraavana lauantaina kavereiden kanssa toinen hääjuhla mikä on cocktail-henkinen. Eli siis cocktail-paloja, drinkkejä, tanssia jne... Tähän valikoitui tilaksi Kämpin Cristal Bar lisättynä lounge-tilalla. Ihan mahtava paikka! Ja ei tärvitse edes pahemmin koristeluita, sillä se on jo valmiiksi oikean henkinen, vähän niin kuin Piperkin <3 Kahdet juhlat siis, ja arvatkaas mitä se meinaa?? Kaksi eri pukua ;) Juhlien "teemat" eivät ihan stemmaa, joten tämän vuoksi en voi pukea mun prinsessaunelmaa cocktail-tilaisuuteen :D Samalla se kuitenkin tarkoittaa myös kaksien eri juhlien järjestämistä... Ainakaan vielä ei stressi paina.. ;) Mutta näin saatiin molemmat, "rauhallinen" hääpäivä JA kunnon tanssijuhlat.. Ja mikä parasta, tää vaihtoehto tuntuu ihan omalta, eli hyvin pyyhkii vielä toistaiseksi :D



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on sama vihkikirkko ja se on ehdottomasti Helsingin kaunein ;)
Upea on teidän juhlapaikkasuunnitelmatkin.

-Marjaana

Birdie kirjoitti...

Se on kaunis ;) Ruttopuisto nostaa vaan hieman verenpainetta...