BLOGGER TEMPLATES AND Tagged Layouts »

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kaiverrusideoita

Kun sormusmallit oli päätetty ja rungot tehty, piti päättää kaiverrukset. Tutkiskelin hieman netistsä eri vaihtoehtoja, koska perus nimi + päivämäärä tuntui siltä, että siitä puuttuu se jokin, joten selvitin, mitä "se jokin" voisi olla.

Netti tuntui olevan täynnä ideoita, toisilla oli lempinimet, salainen viesti minkä vaan pari itse tiesi, parin "omasta kappaleesta" joku tietty lause, pieni runo, jokin tunnettu sanonta esimerkiksi ranskaksi, latinaksi  jne.... J:n sormukseen nyt olisi kaiverruspinta-alan suuruden vuoksi voinut kaivertaa vaikka puoli raamattua, mutta sitten löysin jotain sellaista, mikä päädyttiin toteuttamaan.

Juttu oli siis sormenjäljet. Papajan Anneli selvitti miten homma saataisiin tehtyä, ja päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että jätämme musteella paperille painetut sormenjälkimallit hänelle, ja ne kaiverretaan sormuksen sisäpintaan. Koko jälkeä et tietenkään voi kaivertaa, koska esimerkiksi oma sormukseni on suhteellisen kapea (3 mm) mutta sormenjäljen "silmukka" mahtui oikein hyvin. J:n sormuksessa on hieman enemmän sormenjälkikaiverrusta kokonsa tähden. Ja sormenjälki on otettu vasemmasta nimettömästä, luonnollisesti ;)

 Nappasin Etsystä muutaman kuvan sormenjälkitoteutuksista teille esimerikiksi. Kaksi ensimmäistä on Fabulusterin käsialaa, viimeinen EESilverstudion.





J tahtoi myös päivämäärät sekä nimet. Päädyttiin kuitenkin käyttämään lempinimiä, joita käytämme kotona. Niitä nyt en tosiaan tässä ala paljastamaan :D

Lopputuloksena siis J:n sormuksessa sekä kihlapäivän että hääpäivän päivämäärät, minun sormenjälkeni sekä Ikuisesti X:n

Minulla taas kihlassa kihlapäivämäärä sekä J:n sormenjälki ja vihkisormukseen kaiverrettiin jo valmiiksi hääpäivämäärä sekä Ikuisesti X:n.

Kaiverrukset mahtuivat oikein hyvin, ja tuntuivat ihanan omilta.

 Tässä vielä Annelin ottama kuva meidän sormuksista, himpun verran parempi kuin omani... :)














0 kommenttia: